Behandeling en consult

Manuele viscerale therapie kan veel onnodig leed verhelpen. Vaak zijn enkele behandelingen afdoende: u kunt weer ongehinderd en pijnvrij functioneren.

Het doel van de behandeling is om het bindweefsel (de ‘fascia’) rondom de gewrichten, spieren, de schedel en de inwendige organen weer beweeglijk te maken. De manuele viscerale therapeut gaat na welke inwendige organen, gewrichten, botten, bloedvaten, zenuwen en wervels bij u minder beweeglijk zijn. Daarna gaat hij tot behandeling over. Bij een behandeling neemt de therapeut die delen van uw lichaam onder handen, die de klachten veroorzaken.

 

Eerste consult

Bij een eerste consult wil de visceraal therapeut weten wat uw klachten zijn en welke klachten er in het verleden zijn geweest. Vervolgens onderzoekt hij uw hele lichaam om de oorzaak van de klachten op te sporen.
Na het onderzoek vertelt de therapeut wat zijn bevindingen zijn en welke behandeling hij voor u nodig acht. Daarna gaat hij aan het werk op de plek waar hij de oorzaak van de klachten aantreft. Dit is dus meestal niet de plek waar u de klachten voelt. Een behandeling duurt gemiddeld 25 minuten.

Geen apparatuur

De visceraal therapeut werkt altijd met zijn handen; hij gebruikt nooit apparatuur. Met zijn handen kan hij immers het beste waarnemen waar, welke weefsels vastzitten. Het weefsel dat vastzit of te gespannen is, maakt hij vrij met gerichte, zachte technieken.

Herhaalbehandeling(en)

Tijdens de behandeling probeert de therapeut de oorzaak van de klachten weg te nemen. Hij behandelt tot het punt dat uw lichaam het weer over kan nemen. Het zelfgenezend vermogen van het lichaam zorgt daarna voor het herstel. Dit kost vanzelfsprekend enige tijd en daarom volgen de afspraken nooit kort op elkaar.