Behandeling en consult kinderen

Het onderzoek van een kind begint met een kort vraaggesprek met de ouders. De manueel visceraal therapeut voelt vervolgens met zijn handen waar de beperkingen in het lichaam zitten. Het lichaam verschaft daarbij veel meer informatie dan u denkt.

Hierna volgt een observatie van het kind, waarbij onder andere gelet wordt op asymmetrie van het hoofd en gezicht. Vervolgens doet de manueel visceraal therapeut een bewegingsonderzoek met zijn handen en kijkt wáár in het lichaam beperkingen, blokkades of emotionele spanningen zitten. In sommige gevallen neemt de therapeut contact op met de huisarts of kinderarts om de diagnose te bespreken.

Behandeling

De behandeling bestaat vooral uit specifiek gerichte technieken met de handen, om beperkingen of blokkades te corrigeren. Meestal is al na enkele behandelingen duidelijk verschil merkbaar. Na de behandeling kan de manueel visceraal therapeut u vertellen of nader onderzoek en therapie door de kinderfysiotherapeut nodig is.

Vragen?

Hebt u twijfels over de aard van de klachten van uw kind, of vragen over de behandelmethode? U kunt altijd vrijblijvend contact opnemen.