Straling

We zien het niet, we proeven het niet en we horen het niet. Maar het is er wel. Elke dag (en nacht) staat u bloot aan elektromagnetische straling. De meeste tijd merkt u er niets van, maar gezond is het niet.

Thuis en op het werk worden we omringd door elektrische apparaten: televisie, radio, (mobiele) telefoon, computer(s) en magnetron. Om al die apparaten naar behoren te laten functioneren worden kabels gelegd en zendmasten geplaatst. Elektrische apparaten (vooral draadloze) en zendmasten veroorzaken elektrosmog. Hierdoor bouwen we een onnatuurlijke spanning op in ons lichaam.

Effecten op gezondheid

Wat gebeurt er als mensen bloot staan aan verschillende soorten elektromagnetische velden? De hersenen, het hart en alle cellen in je lichaam gebruiken elektromagnetische signalen om met elkaar te communiceren. Onnatuurlijke straling van buitenaf wordt niet door de huid tegengehouden, waardoor deze inwerkt op ons lichaam. De communicatie tussen cellen, de celgroei en de besturing van de cellen wordt verstoord, wat uiteindelijk leidt tot verzwakking van het immuunsysteem. Dit maakt het lichaam gevoeliger wordt voor ziektes.

Klachten door elektromagnetische straling

Elektromagnetische straling kan de volgende klachten veroorzaken: moeheid, nervositeit, innerlijke onrust, verhoogde bloeddruk, hoofdpijn, duizeligheid, slapeloosheid, oogproblemen, oorsuizen, spier- en gewrichtspijnen, concentratieproblemen, misselijkheid, minder eetlust, huiduitslag en nog andere, vaak vage klachten.

Meer weten?

Op de site www.bloembergstraling.nl vindt u meer informatie over dit onderwerp, bijvoorbeeld over hoe u de effecten van elektromagnetische straling in uw werk- en woonomgeving kunt minimaliseren.