Behandeling & consult baby’s

De behandeling van baby’s is relatief eenvoudig. Meer dan bij oudere kinderen en volwassenen zijn bij baby’s blokkades heel goed op te sporen en te verhelpen. De zuigeling ondergaat de behandeling meestal heel gelaten en huilt doorgaans alleen als de therapeut een pijnlijke blokkade heeft opgespoord. Zodra hij deze met zachte technieken met zijn handen heeft weggenomen, zal de baby de pijn onmiddellijk vergeten zijn.

Wanneer een consult?

Een baby is nooit te jong om behandeld te worden. U doet er verstandig aan een afspraak te maken zodra u de klachten/symptomen hebt gesignaleerd. Vroegtijdige behandeling kan u namelijk veel ellende besparen. Huilt de baby veel of lukt borstvoeding niet? Het is goed mogelijk dat de oorzaak daarvan is ontstaan tijdens de bevalling of zwangerschap.

Behandeling

De baby wordt altijd volledig onderzocht en behandeld. Het is belangrijk om de baby weer in balans te krijgen. Daarvoor worden de schedelnaden, de wervels van de nek, de ribben, het middenrif en het bekken bekeken. Met gerichte, subtiele handgrepen worden de beperkingen vrijgemaakt, zodat het lichaam weer in balans kan komen.

Duidelijk verschil

Meestal is al na één behandeling duidelijk verschil merkbaar. Mocht de behandeling geen directe verbetering van de klachten opleveren, schaden doet het zeker niet: de klachten kunnen er niet door verergeren. Daarnaast geeft de manueel visceraal therapeut desgewenst advies over houding, beweging en voeding. Wanneer de therapeut geen verandering waarneemt,  zal hij u dat direct vertellen en eventueel doorverwijzen naar bijvoorbeeld een kinderarts.

Vrijblijvend contact

Hebt u twijfels over de aard van de klachten van uw baby, of vragen over de behandelmethode? U kunt altijd vrijblijvend contact opnemen.